Przejdź do głównej treści
Producent pojazdów i przyczep specjalnych
Producent pojazdów i przyczep specjalnych

Najlepsze przepisy na pizzę do przygotowania w samochodzie gastronomicznym

Food truck – pizza margherita

Food trucki stają się coraz popularniejszym zjawiskiem w Polsce. Taka forma świadczenia usług gastronomicznych może zostać dostosowana do różnych rodzajów kuchni. Warto postawić na dania, które bez wątpienia są cenione na terenie naszego kraju. W takich okolicznościach naturalnym wyborem staje się pizza. Przekonaj się, w jaki sposób ułożyć menu, aby skraść serca miłośników włoskich smaków.

Food Truck – pizza dla każdego

Wbrew pozorom zakres propozycji nie powinien być zbyt szeroki. Nadmiar możliwości przytłacza klientów i sprawia, że trudno zdecydować się na konkretną pozycję. Warto zatem zwrócić się w kierunku bardziej skondensowanej, acz różnorodnej oferty. Poznaj propozycje, które powinieneś serwować.

Food truck – pizza margherita

Minimalizm nigdy nie wychodzi z mody, również w kontekście gustu kulinarnego. Pizza z samym serem oraz sosem pomidorowym stanowi absolutny klasyk, którego nie powinno zabraknąć w Twojej ofercie. Warto pamiętać, że jedną z głównych idei stojących za włoską kuchnią jest właśnie prostota. W związku z tym pizza margherita przybliży Cię do tradycyjnego podejścia.

Food truck – pizza capricciosa

Dodaj szynkę i pieczarki do sosu i sera, aby uzyskać wariant przejściowy. W ten sposób dotrzesz do zwolenników pizzy w wydaniu uniwersalnym. Każdy ze składników wprowadza subtelny akcent, ale cała kompozycja nie jest zbyt przytłaczająca. Nadal pozostaje sporo przestrzeni, aby każdy element został zauważony.

Food truck – pizza pikantna

Wśród Twoich gości na pewno nie zabraknie miłośników ostrzejszych smaków. Zaopatrz się przede wszystkim w papryczki jalapeno, dzięki którym pizza nabierze ostrości, ale jeszcze w dość umiarkowanym wydaniu. Entuzjastom jeszcze ostrzejszych smaków możesz zaoferować dodatkowe sosy wykonane z ostrzejszych papryczek.

Food truck – pizza wegetariańska

Przyrost liczby zwolenników diety roślinnej można obserwować gołym okiem. W każdym sklepie bądź restauracji znajdziesz sekcję zawierającą jedynie pozycje bezmięsne. Nie możesz pozostawać obojętnym na postępujące przemiany. Przygotuj pizzę w wersji wegetariańskiej albo wegańskiej, aby wkupić się w łaski dodatkowego segmentu klientów.

Food truck – pizza autorska

Oprócz sprawdzonych rozwiązań warto puścić wodze fantazji. Doskonałym rozwiązaniem będzie autorska pozycja sygnowana chociażby nazwą Twojego lokalu. W ten sposób wyróżnisz się na lokalnym rynku gastronomicznym. Taką rolę może spełniać, np. pizza mięsna albo kompozycja wypełniona składnikami, dzięki której skusisz osoby oczekujące większego posiłku.  

 

Informacja o plikach cookies

Korzystając z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Więcej informacji w dziale Polityka prywatności.

Zamknij
Komunikat
Zamknij
BCC Polska nie wspiera starszych wersji przeglądarek, które mogą nie obsługiwać wszystkich funkcjonalności serwisu. Prosimy o skorzystanie z najnowszych wersji przeglądarek Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge lub innych.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu